Middagstips: kylling og stekt ris

Middagen min ble s god idag! Og jeg er jo bare kjempemett! Det ble kyllingfilet penslet med en olje- og krydderblanding med stekt ris til. Jeg driver med noen prosjekter for tiden. Har blant annet begynt lage kremost selv, og skal snart begynne lage egen sjokolade heelt fra bunn! Det kommer til bli et veldig spennende prosjekt, og jeg gleder meg til se hvordan det blir. Kremosten blir veldig bra. Konsistensen blir helt perfekt. Jeg m derimot justere litt p smakene jeg har oppi. Det er noe jeg bare m prve meg frem til rett og slett. Jeg kommer til skrive innlegg bde om kremosten og sjokoladen. Men n skal jeg gi dere en oppskrift p en skikkelig god middag!

Jeg har allerede skrevet et innlegg med oppskrift p risen: HER. Det lnner seg at risen er kald fr du begynner steke den. Nr den er laget er det bare steke den p middels-hy varme i olje og passe p at den ikke setter seg fast i panna. Bruk en forvarmet panne (gjerne wok-panne), ha i olje og s risblandingen. Vend mye p risen for at den skal bli bra stekt overalt og ikke sette seg fast. Bruk helst olje som tler hy temperatur. Jeg brukte solsikkeolje.

Kyllingen lagde jeg fra dypfryst tilstand i ovnen. Optimalt burde den vrt tint opp frst og marinert, men siden jeg bare hadde fryst kylling gjorde jeg det slik. Forvarm ovnen til ca. 225c. Ha olje p bunnen av et brett (igjen olje som tler hy temperatur). Eventuelt kan du bruke bakepapir.Legg kyllingfiletene p stekebrettet og putt inn i ovnen. De skal st i ovnen i totalt 45 minutter ca. Dette kan variere fra ovn til ovn. Nr kyllingfiletene har tint ordentlig opp inne i ovnen skal de pensles med en olje- og krydderblanding. Dette gjr at de blir veldig spre og fr en god smak. Til denne retten lagde jeg blandingen av solsikkeolje, mest gurkemeie (1-2ts), litt koriander, litt cummin, litt ingefr, s til slutt litt pepper og persille. Mengden m man nesten smake seg litt frem til. Men de andre krydrene er mye sterkere enn gurkemeien, s de er det lurt bruke litt mindre av. Bland kydrene og oljen godt sammen og pensle toppene og kantene av kyllingfiletene med det. S lar du bare kyllingfiletene st i ovnen til de er ferdige. Det er lurt flge litt med underveis.

Server s ris og kylling med en god salat! Jeg garanterer at dette vil falle i smak! Og du blir veeeldig mett av det. Det kan vre greit lage litt ekstra ris nr du koker opp risen, s er det bare sette restene i kjleskapet med plastfolie over og bruke det en annen dag. Dette funker ogs like bra for kyllingvinger som det gjr med kyllingfilet.



5 kommentarer

Veronika Roth

18.09.2013 kl.21:37

Mm, det s godt og enkelt ut! Flinka:)

Ine Camilla

18.09.2013 kl.21:54

Veronika Roth: Det var helt utrolig godt. Er stappmett enda. Hehe. Og retten er min egen kreasjon, s hper noen liker den! :)

camilovesalmosteverything

19.09.2013 kl.04:25

Kylling er kjempe godt:D

Lena Ludvigsen -

19.09.2013 kl.13:33

Det enkle er ofte det beste! Nam:D

Tonje Sivertsen

20.09.2013 kl.16:54

s godt ut! Kylling er jo godt da

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

23, Larvik

Jeg er en jente p 22 r som bor i Larvik med min samboer og vre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits