Middagstips: kylling og stekt ris

Middagen min ble så god idag! Og jeg er jo bare kjempemett! Det ble kyllingfilet penslet med en olje- og krydderblanding med stekt ris til. Jeg driver med noen prosjekter for tiden. Har blant annet begynt å lage kremost selv, og skal snart begynne å lage egen sjokolade heelt fra bunn! Det kommer til å bli et veldig spennende prosjekt, og jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Kremosten blir veldig bra. Konsistensen blir helt perfekt. Jeg må derimot justere litt på smakene jeg har oppi. Det er noe jeg bare må prøve meg frem til rett og slett. Jeg kommer til å skrive innlegg både om kremosten og sjokoladen. Men nå skal jeg gi dere en oppskrift på en skikkelig god middag!

Jeg har allerede skrevet et innlegg med oppskrift på risen: HER. Det lønner seg at risen er kald før du begynner å steke den. Når den er laget er det bare å steke den på middels-høy varme i olje og passe på at den ikke setter seg fast i panna. Bruk en forvarmet panne (gjerne wok-panne), ha i olje og så risblandingen. Vend mye på risen for at den skal bli bra stekt overalt og ikke sette seg fast. Bruk helst olje som tåler høy temperatur. Jeg brukte solsikkeolje.

Kyllingen lagde jeg fra dypfryst tilstand i ovnen. Optimalt burde den vært tint opp først og marinert, men siden jeg bare hadde fryst kylling gjorde jeg det slik. Forvarm ovnen til ca. 225c. Ha olje på bunnen av et brett (igjen olje som tåler høy temperatur). Eventuelt kan du bruke bakepapir. Legg kyllingfiletene på stekebrettet og putt inn i ovnen. De skal stå i ovnen i totalt 45 minutter ca. Dette kan variere fra ovn til ovn. Når kyllingfiletene har tint ordentlig opp inne i ovnen skal de pensles med en olje- og krydderblanding. Dette gjør at de blir veldig sprøe og får en god smak. Til denne retten lagde jeg blandingen av solsikkeolje, mest gurkemeie (1-2ts), litt koriander, litt cummin, litt ingefær, så til slutt litt pepper og persille. Mengden må man nesten smake seg litt frem til. Men de andre krydrene er mye sterkere enn gurkemeien, så de er det lurt å bruke litt mindre av. Bland kydrene og oljen godt sammen og pensle toppene og kantene av kyllingfiletene med det. Så lar du bare kyllingfiletene stå i ovnen til de er ferdige. Det er lurt å følge litt med underveis.

Server så ris og kylling med en god salat! Jeg garanterer at dette vil falle i smak! Og du blir veeeldig mett av det. Det kan være greit å lage litt ekstra ris når du koker opp risen, så er det bare å sette restene i kjøleskapet med plastfolie over og bruke det en annen dag. Dette funker også like bra for kyllingvinger som det gjør med kyllingfilet.5 kommentarer

Veronika Roth

18.09.2013 kl.21:37

Mm, det så godt og enkelt ut! Flinka:)

Ine Camilla

18.09.2013 kl.21:54

Veronika Roth: Det var helt utrolig godt. Er stappmett enda. Hehe. Og retten er min egen kreasjon, så håper noen liker den! :)

camilovesalmosteverything

19.09.2013 kl.04:25

Kylling er kjempe godt:D

Lena Ludvigsen -

19.09.2013 kl.13:33

Det enkle er ofte det beste! Nam:D

Tonje Sivertsen

20.09.2013 kl.16:54

så godt ut! Kylling er jo godt da

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

23, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits