Ris, japanese-style

Ris er utrolig godt til så mange retter. Det kan tilberedes stekt, kokt, krydret. I tillegg finnes det så utrolig mange typer ris som smaker godt. Jeg er veldig glad i stekt ris med egg. Denne oppskriften er en variant av det. Men det jeg gjør er å ha i rått egg og soyasaus FØR den stekes. Det gir en utrolig god og spesiell smak. Dette er en tradisjonell måte å tilberede ris på i Japan. Retten heter Tamago kake gohan (betyr eggsaus over ris). Det er en rett hvor kokt ris toppes med eller blandes med rått egg og eventuelt soyasaus. Det er en vanlig rett å servere til frokost. Jeg har laget dette med rått egg og soyasaus, men jeg synes personlig at det blir enda bedre om man steker denne risretten. Det er kjempeenkelt å lage, og passer godt til for eksempel kyllingnuggets eller som en siderett.

Du trenger:

- 1-2 ss soyasaus

- ett egg

- kokt ris Begynn med å ha den nykokte risen i en bolle (la eventuelt vann renne av i en sil først). Jeg bukte jasminris.Ha egget og soyasausen i en liten skål eller kopp og bland det godt sammen med en gaffel.Lag en grop i midten av risen og hell soya- og eggeblandingen oppi denne. Rør deretter dette godt inn i risen. Det skal være helt jevnt fordelt i hele risen.Risen vil da få en mørkere farge. Du kan spise den slik som en siderett til asiatisk suppe, for eksempel. Eller du kan steke den og bruke den til kjøtt. Eventuelt kan du steke den med erter, gulrotbiter og mais med en type kjøtt du selv ønsker og få god stekt ris som du får på kinarestaurant. Jeg skal ha dette til kyllingfileter som er penslet med en olje- og krydderblanding nå snart! :)

Én kommentar

Sondre Mulongo Nystrøm

18.09.2013 kl.23:14

Så bra ut det der Ine! :)

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

23, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits