Ris, japanese-style

Ris er utrolig godt til s mange retter. Det kan tilberedes stekt, kokt, krydret. I tillegg finnes det s utrolig mange typer ris som smaker godt. Jeg er veldig glad i stekt ris med egg. Denne oppskriften er en variant av det. Men det jeg gjr er ha i rtt egg og soyasaus FR den stekes. Det gir en utrolig god og spesiell smak. Dette er en tradisjonell mte tilberede ris p i Japan.Retten heter Tamago kake gohan (betyr eggsaus over ris). Det er en rett hvor kokt ris toppes med eller blandes med rtt egg og eventuelt soyasaus. Det er en vanlig rett servere til frokost. Jeg har laget dette med rtt egg og soyasaus, men jeg synes personlig at det blir enda bedre om man steker denne risretten. Det er kjempeenkelt lage, og passer godt til for eksempelkyllingnuggets eller som en siderett.

Du trenger:

-1-2 ss soyasaus

- ett egg

- kokt ris



Begynn med ha den nykokte risen i en bolle (la eventuelt vann renne av i en sil frst). Jeg bukte jasminris.



Ha egget og soyasausen i en liten skl eller kopp og bland det godt sammen med en gaffel.



Lag en grop i midten av risen og hell soya- og eggeblandingen oppi denne. Rr deretter dette godt inn i risen. Det skal vre helt jevnt fordelt i hele risen.



Risen vil da f en mrkere farge. Du kan spise den slik som en siderett til asiatisk suppe, for eksempel. Eller du kan steke den og bruke den til kjtt. Eventuelt kan du steke den med erter, gulrotbiter og mais med en type kjtt du selv nsker og f god stekt ris som du fr p kinarestaurant. Jeg skal ha dette til kyllingfileter som er penslet med en olje- og krydderblanding n snart! :)

n kommentar

Sondre Mulongo Nystrm

18.09.2013 kl.23:14

S bra ut det der Ine! :)

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

23, Larvik

Jeg er en jente p 22 r som bor i Larvik med min samboer og vre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits