Hjemmelaget pizza (sykt god!)

Igår hadde vi hjemmelaget pizza til middag. Jeg har funnet en så sykt god oppskrift som jeg bruker. Det gir en helt herlig bunn. Etter den har hevet kan den enten lages som fire runde pizzabunner som blir tynne og sprøe (del deigen i 4 like deler og kjevle dem ut på en langpanne, en av gangen og ha på fyll) eller du kan bruke hele deigen til en bunn, enten firkantet eller rund, kjevles ut på en langpanne. Bruker du hele deigen til en pizza vil bunnen bli mye tykkere, slik som på bildet.






OPPSKRIFT

15g gjær

3dl fingervarmt vann

2ts sukker

1 1/2ts havsalt

2ss olivenolje

6-8dl hvetemel

(Jeg liker at deigen blir litt fastere og bruker derfor mer mel, men du kan se ann dette underveis, ha i litt og litt mel så du kan se hvordan du vil ha den)

TIPS: bytt ut 1dl av hvetemelet med rugmel. Dette gir en veldig god smak på pizzadeigen og du får en litt grovere variant.

 

Smuldre gjæren i en bolle med vannet i. Ha i sukker, salt og olje. Ha i melet litt etter litt, og elt i ca. 10 minutter - enten for hånd eller i maskin. Dryss litt mel over deigen og legg et kjøkkenhåndkle over. La den heve i omtrent 45 minutter. Den skal bli dobbelt så stor. Det er veldig viktig at du bruker lunkent/fingervarmt vann, om vannet er for kaldt kan du ende med å drepe gjæren så den ikke vil heve.

På pizzaen hadde jeg på pizzasaus, ost, kyllingstrimler, kalkunstrimler, tomat, mais og grønn paprika. Kutt en kyllingfilet i strimler mens deigen hever, og stek dem på middels varme i litt olivenolje. Bare stek dem så de får en hvit farge (med litt salt og pepper). De skal inn i ovnen etterpå, så de trenger ikke bli gyldne. Lag kalkunstrimler av å hakke opp en kalkunpølse. Skjær den på langs i tynne strimler, som du igjen kutter opp på langs for å få de veldig tynne. Kutt de deretter på tvers i den lengden du vil ha.

Når deigen er ferdighevet kan du forvarme ovnen til 250c. Kjevle ut deigen og ha på pizzasaus, ost og fyll. Du kan ha på det fyllet du selv har tilgjengelig. Hvis du lager fire mindre pizzaer så skal de stå i ca 12 minutter. Om du lager en bunn av hele deigen skal den stå i ca 25 minutter. Stekes midt i ovnen.
 

Ingen kommentarer

Marita Solheim

16.06.2013 kl.22:06

Nam :D

Ine Camilla

16.06.2013 kl.22:31

Marita Solheim: kjempe god! :)

Iselin Renée

17.06.2013 kl.08:29

Den så veldig god ut, nå fikk jeg lyst på pizza :)

tonjelutcherath

17.06.2013 kl.14:58

Er ikke så glad i pizza, men denne så sykt god ut!

Ine Camilla

17.06.2013 kl.15:16

Iselin Renée: Det er bare å sette igang å lage! ;) Hehe. Den er kjempegod altså.

Ine Camilla

17.06.2013 kl.15:17

tonjelutcherath: den er kjempegod altså. Og man kan jo ha nesten hva man vil på en pizza. Kan for eksempel lage tacofyll på og, hvis du liker det! :)

bybirgitte

17.06.2013 kl.16:24

MMm, den så kjempegod ut! :) Hjemmelaget pizza er så godt!

Håper du får en fin uke :) <3

Ine Camilla

17.06.2013 kl.20:10

bybirgitte: ja, den ble virkelig god. Jeg sverger til denne oppskriften på pizzadeig. Jeg har prøvd ut flere, og denne er desidert den saftigste og beste! :) Håper din uke blir fin også! :) <3

Heidi Olsen

17.06.2013 kl.21:31

Åh, det så veldig godt ut!

Ine Camilla

17.06.2013 kl.22:57

Heidi Olsen: Det er det og! :D

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits