Hjemmelaget pizza (sykt god!)

Igr hadde vi hjemmelaget pizza til middag. Jeg har funnet en s sykt god oppskrift som jeg bruker. Det gir en helt herlig bunn. Etter den har hevet kan den enten lages som fire runde pizzabunner som blir tynne og spre (del deigen i 4 like deler og kjevle dem ut p en langpanne, en av gangen og ha p fyll) eller du kan bruke hele deigen til en bunn, enten firkantet eller rund, kjevles ut p en langpanne. Bruker du hele deigen til en pizza vil bunnen bli mye tykkere, slik som p bildet.






OPPSKRIFT

15g gjr

3dl fingervarmt vann

2ts sukker

1 1/2ts havsalt

2ss olivenolje

6-8dl hvetemel

(Jeg liker at deigen blir litt fastere og bruker derfor mer mel, men du kan se ann dette underveis, ha i litt og litt mel s du kan se hvordan du vil ha den)

TIPS: bytt ut 1dl av hvetemelet med rugmel. Dette gir en veldig god smak p pizzadeigen og du fr en litt grovere variant.

Smuldre gjren i en bolle med vannet i. Ha i sukker, salt og olje. Ha i melet litt etter litt, og elt i ca. 10 minutter - enten for hnd eller i maskin. Dryss litt mel over deigen og legg et kjkkenhndkle over. La den heve i omtrent 45 minutter. Den skal bli dobbelt s stor. Det er veldig viktig at du bruker lunkent/fingervarmt vann, om vannet er for kaldt kan du ende med drepe gjren s den ikke vil heve.

P pizzaen hadde jeg p pizzasaus, ost, kyllingstrimler, kalkunstrimler, tomat, mais og grnn paprika. Kutt en kyllingfilet i strimler mens deigen hever, og stek dem p middels varme i litt olivenolje. Bare stek dem s de fr en hvit farge (med litt salt og pepper). De skal inn i ovnen etterp, s de trenger ikke bli gyldne. Lag kalkunstrimler av hakke opp en kalkunplse. Skjr den p langs i tynne strimler, som du igjen kutter opp p langs for f de veldig tynne. Kutt de deretter p tvers i den lengden du vil ha.

Nr deigen er ferdighevet kan du forvarme ovnen til 250c. Kjevle ut deigen og ha p pizzasaus, ost og fyll. Du kan ha p det fyllet du selv har tilgjengelig. Hvis du lager fire mindre pizzaer s skal de st i ca 12 minutter. Om du lager en bunn av hele deigen skal den st i ca 25 minutter. Stekes midt i ovnen.

Ingen kommentarer

Marita Solheim

16.06.2013 kl.22:06

Nam :D

Ine Camilla

16.06.2013 kl.22:31

Marita Solheim: kjempe god! :)

Iselin Rene

17.06.2013 kl.08:29

Den s veldig god ut, n fikk jeg lyst p pizza :)

tonjelutcherath

17.06.2013 kl.14:58

Er ikke s glad i pizza, men denne s sykt god ut!

Ine Camilla

17.06.2013 kl.15:16

Iselin Rene: Det er bare sette igang lage! ;) Hehe. Den er kjempegod alts.

Ine Camilla

17.06.2013 kl.15:17

tonjelutcherath: den er kjempegod alts. Og man kan jo ha nesten hva man vil p en pizza. Kan for eksempel lage tacofyll p og, hvis du liker det! :)

bybirgitte

17.06.2013 kl.16:24

MMm, den s kjempegod ut! :) Hjemmelaget pizza er s godt!

Hper du fr en fin uke :) <3

Ine Camilla

17.06.2013 kl.20:10

bybirgitte: ja, den ble virkelig god. Jeg sverger til denne oppskriften p pizzadeig. Jeg har prvd ut flere, og denne er desidert den saftigste og beste! :) Hper din uke blir fin ogs! :) <3

Heidi Olsen

17.06.2013 kl.21:31

h, det s veldig godt ut!

Ine Camilla

17.06.2013 kl.22:57

Heidi Olsen: Det er det og! :D

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente p 22 r som bor i Larvik med min samboer og vre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits