Oppskrifter: Potetbåter og laks + vafler!

Har lagd en utrolig god middag idag. Laks og potetbåter. Det er så ubeskrivelig godt, og jeg har funnet en god metode for å få en bedre konsistens på potetbåtene når jeg tilbereder de i ovnen. Du vil og finne en veldig god vaffeloppskrift nederst i dette innlegget. Det kreves selvfølgelig at du har et vaffeljern.

Potetbåter og laks

Begynn med å vaske poteter. Du bestemmer hvor mange du skal bruke selv, ut ifra hvor mange du lager til. Men du burde ha dem enten i en langpanne eller en ildfast form, og da skal de helst ikke ligge oppå hverandre. Sett ovnen på 250c og kutt potetene i båter. Behold skallet på. Dekk bunnen av den ildfaste formen eller langpannen med olje (gjerne rapsolje, siden den tåler høy temperatur - eventuelt bruk smør). Legg potetbåtene fordelt utover med skallsiden ned. Sett potetene inn i ovnen på midterste rille. La de stå der i 8 minutter før du tar dem ut igjen. Sett temperaturen på ovnen ned til 200c. Du skal IKKE ha olje over potetene før dette. Det gjør at fuktigheten blir presset ut av potetene, så de blir myke inni og sprø utenpå. Nå kan du ha en god slump med olje over. Krydre med salt og pepper (gjerne maldonsalt og nykvernet pepper). Du kan ha på timian eller grillkrydder. Eventuelt kan du bare bruke salt og pepper. Jeg brukte maldonsalt, nykvernet pepper og chilipulver. Putt potetene inn i ovnen igjen. I den størrelsen jeg hadde på potetbåtene lot jeg de stå i 25-30 minutter. Åpne innimellom og rør de litt rundt så de blander seg godt med olje og krydder.

Etter du har satt potetbåtene inn igjen etter du har krydret er det på tide å legge laksefiletene i marinade. Hell olje i en skål. Ha oppi en noen spiseskjeer tørket persille, litt chilipulver, pepper, noen spiseskjeer sitronsaft og litt koriander. Bland dette godt sammen og ha i laksefiletene. Snu etter ca 15 minutter (da har potetbåtene som har blitt puttet inn i ovnen for andre gang gjort seg ca. halvferdige). Når potetbåtene du først satte inn i ovnen har stått i 25-30 minutter burde de har fått litt farge og se litt crispy ut. De skal hvertfall ikke være rå i midten. Dette kan du sjekke med en kniv. Da flytter du langpannen eller risten med den ildfaste formen til nederste rille. Finn frem en langpanne eller en ildfast form og hell mesteparten av marinaden laksen har ligget i oppi formen/pannen. Legg laksefiletene over, og hell resten av marinaden over dem igjen. Dryss litt salt over laksen. Laksefiletene skal nå plasseres på midterste rille. Potetene skal stå under laksefiletene og bli litt ekstra crispy, og så de ikke skal bli kalde mens laksen gjøres ferdig. Laksen skal stå i ca. 15-20 minutter. Før laksen er ferdig varmer du opp en stekepanne på middels varme. Kutt opp brokkoli og paprika (gjerne i tre forskjellige farger). Ha litt olje (gjerne olivenolje) oppi stekepannen. Deretter putter du i brokkolien først, og lar de få littegranne varme før du putter i paprikabitene. Krydre med litt nykvernet pepper og havsalt. Dette tar ikke lang tid. Server deretter dette som en sunn og god middag! :)

 

Vafler

Du trenger:

- 5dl hvetemel

- 1 1/2ts salt

- 2ts bakepulver

- 1ss sukker 

- 8dl melk

- 75g smør

- 4 egg

- smør til steking

 

Bland mel, salt, bakepulver, sukker og halvparten av melken til en jevn røre.

Smelt smøret. Hell i resten av melken og bland den inn. Hell deretter i det smeltede smøret og rør dette inn. Knekk i eggene.

La røren svelle i 20-30 minutter.

Varm opp vaffeljernet, pensle det med smør nede og oppe og stek vaflene til de har en fin og gylden farge.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits