Elgburger på grillen!

Idag har jeg og Tommy vært og grillet med et vennepar. Fant oss en fin plass ved farrisvannet. Det er utrolig fint der. De hadde med seg sønnen, som er kjempe søt! :)

Jeg hadde laget burgerdeig av elghakk. Det ble utrolig godt. Det er ganske mye magrere enn vanlig oksekjøttdeig. Smaken var så god. Prøvde også å grille vannmelon. Idèen har jeg fått fra reklamen til kiwi. Jeg må si at det er noe jeg kommer til å gjøre flere ganger! Vannmelon på grill ble faktisk mye saftigere, og det ga en mye bedre smak. Det smakte liksom mere vannmelon.. :)

Oppskrift på elgburgere: 

- 400g elghakk

- 1 egg

- salt og pepper etter smak (jeg brukte maldonsalt og nykvernet peppermix)

 

Putt alle ingrediensene i en bakebolle og bland godt sammen. Enkelt og greit. Deretter ruller du en og en bit sammen til en ball i hendene og trykker dem flate. Så er det bare å putte dem på grillen. Varm godt på den ene siden, helt til du kan se at mye av undersiden har blitt ferdig. Det skal bare være litt rått kjøtt på toppen når du snur de. Ta gjerne ost på toppen etter du har snudd de. Burgerene kan feste seg litt til grillen om du bruker engangsgrill. Prøv å lirke litt i de når de skal snus om det skjer.Bon apetit!

 

Ingen kommentarer

Ane

12.06.2013 kl.14:36

Nam, elg!

Ine Camilla

12.06.2013 kl.15:10

Ja, det er så godt! Og bedre enn vanlige burgere, synes nå jeg! :)

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits