Jaget etter skjønnhet.

Skjønnhet. Det er noe vi alle jager etter. Det er et ord med positive assosiasjoner av vakre mennesker. Mennesker som har alt. Som får alt. Det er hva vi alle vil ha, og hva vi alle vil være. Det finnes så mange produkter i alle mulige butikker for å gjøre deg "vakker". Mange bruker tusenvis av kroner i måneden for å oppnå dette. Men hva er egentlig skjønnhet?

Er det bare utseendet som gjør deg vakker? Er det bare det indre? Kanskje litt av begge deler, ville nok mange sagt.

Mennesker blir mobbet fordi de ikke har skjønnhet. Andre fordi de har for mye av det. Og for mange er det nok slik at det første vi tenker på når vi ser en annen person er om han eller hun er pen eller mindre pen. Hvorfor dømmer vi så utrolig mye etter utseendet? Hva med kvaliteter da? Evner? Talenter? Hvis noen har både et talent OG en usedvanlig skjønnhet blir de ihvertfall elsket. Samtidig som de ihvertfall blir hatet. Det er en tynn balanse mellom hat og kjærlighet når det gjelder gode kvaliteter og et vakkert ytre. En dans mellom beundring og misunnelse.

Likevel streber vi alle etter å se vakre ut, etter å lage den flotteste maten, etter å være mest kreativ, ta de beste bildene, ha de fineste klærne og de flotteste hjemmene. Gjerne etterfulgt av de mest veloppdragne barna. Men er vi virkelig så perfekte som vi prøver å utgi oss for å være? Hva med å bare være normal? Er det ikke akseptabel å bare være normal. Å faktisk ønske å være middelmådig. Alle har jo ikke like høye ambisjoner her i livet.

Uansett så sier man jo at "beauty is in the eye of the beholder." Noen elsker rødhårede jenter, andre synes brune øyne og mørk hud er fantastisk, noen elsker fregner, mens andre liker blondiner med store pupper. Det er jo også ikke å komme unna at definisjonen på skjønnhet har forandret seg endel gjennom årene. Før skulle kvinner ha litt former. Nå skal vi helst være syltynne med digre pupper. Og det kan jo undres litt på om det er en sammenheng mellom skyhøye modeller uten former og et overtall av homofile klesdesignere?

Så, hva er egentlig skjønnhet?


Marilyn Monroe var ikke akkurat en size zero, men blir likevel fremdeles ansett som et universalt sexsymbol. Bildet er fra 1962.

 


Og slik skal vi helst se ut idag - gjerne etter å ha født flere barn...

 

Ingen kommentarer

Kumba Bonga

14.06.2013 kl.20:22

det var uuuutrolig bra skrevet!

Ine Camilla

14.06.2013 kl.20:44

Kumba Bonga: Tusen takk!:D

bodydeal

16.06.2013 kl.15:17

Utrolig bra skrevet! Og viktig tema å ta opp tenker jeg og.

Ine Camilla

16.06.2013 kl.20:53

Tusen takk! :D Ja, jeg synes det. Det er noe det er såpass fokus på, men kanskje ikke så mye ettertanke rundt.

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits