Syke avhengigheter!

Jeg har tittet litt på et program som gikk på TV2 Bliss nå. Det handler om folk som er avhengige av veldig spesielle ting. Og da mener jeg virkelig avhengige. Hun ene er medlem av 9 ulike solstudioer. Hun bruker penger som skulle gått til husleie og bensin på solstudioer. Hun er sykelig brun og prøver å få alle rundt seg til å ta solarium. Hun soler seg opptil 10 timer utendørs, uten solbeskyttelse. I tillegg soler hun seg innendørs flere ganger daglig, der hun går fra solstudio til solstudio. For å toppe alt tar hun spray-tanning en gang i uken. Familien er alvorlig bekymret for at hun skal dø av solkreft. Alt hun svarer er at da dør hun "hot" og lykkelig. Legene forklarte at når man soler seg får produserer man endorfiner (et lykkehormon som utløses i hjernen når man har sex, trener, bruker narkotika, opplever smerte - det fungerer som et naturlig smertestillende for kroppen og utløses for å døyve smertefølelse). Dette kan man bli avhengig av på lik linje med sjokolade, sex, trening, narkotika osv. Pga. at man får flere lykkehormoner. I og med at man produserer slike hormoner under smerte er det og naturlig å annta at dette kan være grunnene til at mange blir avhengige av selvskading.


 

Det er enda et tilfelle av en jente som er avhengig av å spise kritt. Hun går rundt med krittpakker på seg, slik røykere går rundt med sigarettpakker. Hun smaker også på alt som lukter godt, selv om det er skadelige kjemikalier i dem. Hun smakte en gang på flytende vaskemiddel, og har siden drukket en målekopp med det hver gang hun var og vasket klær. Hun har fått skader på tungen av dette, fordi vaskemiddelet inneholder blekemiddel Legene tror det er en tvangsmessig adfærd som har oppstått av stress/mild depresjon. 

En tredje kvinne er avhengig av å shoppe. Hun bruker 5000 dollar i måneden på unødvendige ting. Hun kjøper mye klær, som hun ikke trenger i det hele tatt. Hun gikk inn i en butikk og bare kjøpte en ny genser fordi hun ville ha på seg noe annet enn det hun hadde på fra før. Hun kan også finne på å bare kjøpe rare ting, og har omtrent 5-6 pakker med markeringspenner (flere helt like pakker) som hun bare har kjøpt for å kjøpe. Hun bruker tid på å shoppe fra ca. kl. 10 på dagen til kl. 22 på kvelden. 

Et fjerde tilfelle er en mann som er avhengig av å løpe. Han løper hele tiden, og det er i ferd med å ødelegge forholdet hans. Kjæresten hans sier hun kanskje blir nødt til å forlate ham, fordi hun føler at hun ikke er noe annet for ham enn en maraton-tilhenger. Han er blant annet med i et maratonløp på 16 mil.  

Ingen kommentarer

vidaskulstad

08.06.2013 kl.23:50

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

SORRY!! MEN jeg måtte le nå..

Ine Camilla

09.06.2013 kl.00:23

Ganske interessant å se på, men ja, ganske drøye tilfeller. Hehe. ;p

Christopher Johansen

09.06.2013 kl.00:50

Sett på det! Så en episode med en som var avhengig av å spise sofaer :O sykt! :P

Ine Camilla

09.06.2013 kl.10:22

Haha! Det er jo helt crazy! Tenk på å hatt besøk av han der da... xD

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits