Et tegn på å ha blitt voksen?

Jeg har lagt om kostholdet mitt drastisk i det siste. Før ELSKET jeg å drikke brus. Jeg drakk nesten bare det. Jeg spiste ofte mye søtt. Sjokolade, is osv. Jeg trente ihvertfall ikkenoe. Men etterhvert har det sneket seg en tanke inn i hodet mitt. Jeg tenker på det å bli eldre. Jeg tenker mye på hvordan kroppen min kommer til å være når jeg blir eldre. Hvis du ser eldre mennesker som skal inn på bussen og må støtte seg for å komme opp trappen, eller bruke gåstol for å komme seg rundt. Da tenker jeg som så at hvis jeg hadde fortsatt i de baner jeg gjorde før, så hadde jeg endt opp slik aaaltfor tidlig. Litt etter litt snek slike tanker seg inn i hodet mitt. Også tanker om helsa mi. Hva med kreft, svulster og slike ting. Det må jo minske sannsynligheten for å produsere defekte celler når man får i seg alle de riktige næringsstoffene? Selvfølgelig kan man ikke styre alt, men man kan ta grep for å leve sunnere og gi seg selv et bedre utgangspunkt. Jeg har rett og slett begynt å tenke konsekvens av hva som skjer med kroppen min om jeg ikke tar vare på den. Jeg begynte litt og litt..først prøvde jeg å få i meg hvertfall 5 grønnsaker om dagen. Det ble veldig viktig for meg. Jeg begynte å drikke litt og litt vann. Bake en del eget brød med mange typer frø og grovt korn i seg.

Nå så har jeg nok et relativt greit kosthold. Jeg trener 5 ganger i uka, drikker mellom 2-3 liter vann om dagen og spiser fisk tre ganger i uka (om ikke mer). Jeg har begynt å lære meg å like flere ting (jeg var kjempekresen før; alt jeg spiste var tunfisk og soyapølser nesten). Banan er en ting som står på lista over ting jeg skal lære å like, siden jeg ikke vil gå så veldig mye ned når jeg spiser sunnere. Jeg har begynt å spise fiberhavregryn til frokost. Enten har jeg på banan og melk, banan og banan soyayoghurt eller blåbær og bringebær soyayoghurt. Jeg liker IKKE banan. Men det går bedre ned. Er dette et tegn på å ha blitt voksen? Det at jeg spiser ting jeg ikke liker fordi det er sunt. Ofte velger farris istedenfor cola. Eller er det et tegn på at jeg rett og slett har blitt sunn? Er sunn og voksen kanskje det samme? Hehe.


Gettin better all the time.... :)
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits