Oppskrift på melkefrie skolebrød

MELKEFRIE SKOLEBRØD

 

 

Du trenger:

 

Boller:

3 dl fingervarmt vann

75-100g margarin (eventuelt melkefritt smør)

 9 dl hvetemel

0,5dl sukker

1pk tørrgjær

1/2 ts havsalt

1ts kardemomme

1 egg til pensling 

Eggekrem:

4dl vann

4 eggeplommer

0,5dl sukker

2ts vanilje essens

1ss maizena 

Melis:

2-3dl melis

2-3ss vann 

 

Fremgangsmåte: Begynn med å lage bolledeigen. Kok opp smøret, og la det avkjøle seg til fingervarm temperatur. Bland alt det tørre. Ha så i det fingervarme smøret og lunkent vann. Kna dette til en god deig, og la heve i 50-60 minutter tildekket med et håndkle på et lunt og varmt sted. Når deigen er ferdighevet deler du den i 8 deler som du triller ut til boller. Legg dem på et smurt bakebrett (eventuelt bruk bakepapir) og trykk hver bolle littegranne ned. De skal bare bli litt flate på toppen. Ikke press for hardt, da luften kan gå ut. Legg et håndkle over og la de etterheve i 45 minutter. Mens bollene får heve kan du begynne på eggekremen. Ha alle ingrediensene oppi en gryte (helst tykkbundet). Bruk svak-middels varme. Det er viktig å røre nesten hele tiden. Eggekremen må ikke koke, da kan den skille seg. Rør til den blir tykk. Deretter plasserer du gryta med eggekremen i vasken, hvor du har i proppen og fylt opp med litt iskaldt vann den skal få stå i. Rør litt innimellom. Når gryta har fått grei temperatur plasserer du den inn i kjøleskapet og lar den stå til du merker kremen har blitt litt tykkere. Rør gjerne i den litt innimellom. Når bollene er ferdighevet og eggekremen er ferdig kan du skru ovnen på 225c. Sett stekebrettet med bollene oppå komfyren for å la de få litt ekstra varme. Lag et hull i midten av hver bolle ved å bruke to fingre og dra i motsatt retning fra midten og litt ut (så stort du ønsker å ha hullet fylt med eggekrem). Dra deretter i motsatt retning for å lage en sirkel. Bollene vil nå synke en del sammen. Bruk en skje og fyll hullene med eggekrem. Pensle så bollene rundt eggekremen med 1 egg. Når ovnen har fått 225c setter du brettet inn i midten av ovnen. La stå rundt 20 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn og jeg vil anbefale å sjekke skolebrødene ganske regelmessig). Når skolebrødene har en fin og gylden farge er de ferdige. La de stå og hvile seg litt på benken. For å øke kjølingen litt kan de settes inn i kjøleskapet, men de burde få avkjøle seg litt på benken først uansett. Når de er romtempererte kan du begynne å lage sammen melisen. Rør bare sammen vann og melis med en gaffel. Bruk gjerne en mini-slikkepott til å påføre melisen på skolebrødet.

FERDIG!! :) 


 



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits