Kinesisk stekt ris

Veldig godt, og så enkelt at du nesten ikke trenger en oppskrift!

 

Forvarm en wok-panne med litt olje i til middels varme. Jeg bruker 3-4 på min ovn hvor 6 er høyeste styrke. Du trenger ikke nødvendigvis å bruke en wok-panne, men det er helt klart mer praktisk. Jeg kokte opp en blanding av brun jasmineris og basmatiris, hvor jeg puttet oppi den brune jasminerisen først, siden den trengte lengst koketid. Det går helt fint å bare bruke vanlig jasmineris, eller gjerne basmatiris. Ha finopphakket løk i oljen og la den bli litt gjennomsiktig før du har oppi så mye ris som ønsket. Lag en liten haug av risen og lag en uthuling i midten hvor du kakker et egg oppi. Bland egget godt sammen med risen. Ha deretter i amerikansk grønnsaksblanding. Jeg hadde oppi en halv boks med tunfisk, men dette kan godt byttes ut med pølsebiter eller annet kjøtt. Ha over litt ingefær, koriander, pepper, chilli og salt etter smak. Men om du liker å ha soyasaus over er det ikke nødvendig å ha i altfor mye salt. Bruk en sleiv/stekespade til å blande risen så den ikke setter seg fast i bunnen, mens du lar det steke i ca. 5 minutter.

Så godt, så enkelt! =) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits