Kinesisk stekt ris

Veldig godt, og s enkelt at du nesten ikke trenger en oppskrift!

Forvarm en wok-panne med litt olje i til middels varme. Jeg bruker 3-4 p min ovn hvor 6 er hyeste styrke. Du trenger ikke ndvendigvis bruke en wok-panne, men det er helt klart mer praktisk. Jeg kokte opp en blanding av brun jasmineris og basmatiris, hvor jeg puttet oppi den brune jasminerisen frst, siden den trengte lengst koketid. Det gr helt fint bare bruke vanlig jasmineris, eller gjerne basmatiris. Ha finopphakket lk i oljen og la den bli litt gjennomsiktig fr du har oppi s mye ris som nsket. Lag en liten haug av risen og lag en uthuling i midten hvor du kakker et egg oppi. Bland egget godt sammen med risen. Ha deretter i amerikansk grnnsaksblanding. Jeg hadde oppi en halv boks med tunfisk, men dette kan godt byttes ut med plsebiter eller annet kjtt. Ha over litt ingefr, koriander, pepper, chilli og salt etter smak. Men om du liker ha soyasaus over er det ikke ndvendig ha i altfor mye salt. Bruk en sleiv/stekespade til blande risen s den ikke setter seg fast i bunnen, mens du lar det steke i ca. 5 minutter.

S godt, s enkelt! =)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente p 22 r som bor i Larvik med min samboer og vre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits