Trikset med landbrød..


Dette blir et helt utrolig nydelig landbrød. Du kan også variere sammalt hvetemel med speltmel. Trikset for å få brødet skikkelig bra er riktig temperatur. Det er viktig at kjelen du har tåler 240c grader, og kjelen bør stå i ovnen mens du varmer den opp - bare husk å bruke grytekluter når du tar den ut!! : )

Du trenger:

300 g hvetemel

125 g sammalt hvete

3,5 dl vann

2 ts salt (gjerne havsalt)

1/2 ts tørrgjær

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene sammen i en bolle av grei størrelse, men pass på at vannet du bruker er kroppstemperert. Dette er essensielt for at du ikke dreper gjæret. La bollen stå på kjøkkenbenken overnatten, tildekket med et kjøkkenhåndkle (det kan stå mellom 12-24 timer). Når deigen har fått stått i tilstrekkelig tid setter du gryta inn i ovnen og varmer den opp (til 240c grader) mens du tar deigen forsiktig ut på en melet overflate. Brett kantene innover. La deigen stå og hvile til ovnen er varm nok. Ha deigen oppi gryta og sett den inn i ovnen med et lokk som tåler denne varmen. La stå i 30 minutter. Ta av lokket og stek uten lokk i 10-15 minutter til. Det skal være en brun og gylden skorpe på brødet. Vend det forsiktig oppi et kjøkkenhåndkle og bruk dette til å pakke landbrødet inn i.

Ingen kommentarer

ANNELI

19.02.2013 kl.16:56

Namnam!

Kay

19.02.2013 kl.17:06

inecamilla: Fin blogg :)

Ine Camilla

19.02.2013 kl.17:18

Tusen takk for det! : )

Karianne

19.02.2013 kl.20:56

Har lenge hatt lurt til å prøve dette, kanskje dette er oppskriften jeg bør prøve :))

Ine Camilla

07.03.2013 kl.19:36

Den ble veldig god. Men resultatet kan variere litt fra ovn til ovn (om ovnen holder godt på varmen). Jeg måtte ha det i en god stund ekstra etter jeg hadde tatt av lokket. ca. 25 minutter. For å få en best mulig skorpe så ville jeg hatt det i til brødet blir veldig mørkt på toppen. Ikke så det blir svidd, men godt og mørkt. Da er det ferdig! =)

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits