Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella og tomatskiver.


Dette er helt utrolig godt, og kyllingen blir veldig saftig av ha den i ovnen. Marinaden lager du selv p en, to, tre. Veldig enkelt. Om du bruker frosne kyllingfileter kan du gjerne la de tine i en plastikkpose med marinade. Om du bruker ferske fileter vil jeg likevel anbefale ha de i en pose med marinade. Du trenger ikke bruke s mye olje som nr du har dem i en bolle, og det er lettere f oljen til komme til overalt p filetene. Gni dem gjerne litt rundt i posen mens de marinderes, for fordele marinaden mer likt. Som tilbehr har jeg kokt opp pennepasta, og laget en enkel salat av tomat, salatblad, agurk og avokado.

Du trenger:

4 kyllingfileter

1 tomat

1 ss Basilikum

1 ts Timian

1 hvitlksbt

Mozzarellaost (skivet eller raspet)

Salt

Pepper

Olje

Fremgangsmte: Ha olivenolje i en liten skl (ca. 1 dl). Ha basilikum, timian oppi sammen med en grovhakket hvitlksbt og 1/2 ts pepper. Bland godt sammen med en gaffel. Hell litt av marinaden i en plastikkpose og ha i en kyllingfilet som du gnir inn i marinaden. Ha oppi en til og gjenta. Leg de to resterende kyllingfiletene verst i posen og hell resten av marinaden over. Gni alt godt inn, og la de trekke i hvertfall en time. Gjerne lengre. Legg de ferdigmarinerte kyllingfiletene i en ildfast form eller langpanne, og str over ost. Legg tomatskiver etter nsket strrelse over. Vanlige tomater kan byttes ut med cherrytomater eller soltrkede tomater som har ligget i olje. Hvis du steker de p en langpanne vil jeg anbefale bruke bakepapir under siden det blir endel gris rundt filetene. Dryss litt basilikum og timian over tomatene igjen. Om du vil kan du ogs bruke vrlk eller purre. Ha inn i forvarmet ovn p 200c grader i 15-25 minutter - avhengig av strrelse p filetene. Passer veldig godt serveres p pasta, men kan ogs serveres til lunch p landbrd.

Ingen kommentarer

CoT

19.02.2013 kl.16:44

Det sg godt ut:)

Ine Camilla

19.02.2013 kl.16:52

Veldig godt, og veldig enkelt lage. Lett f til nystekt brd til frokost uten store anstrengelser! ; )

Tonje Sofie

19.02.2013 kl.17:27

Det s utrolig godt ut! Kanskje jeg skal prve ut dette til middag i morgen :-)

Karianne

19.02.2013 kl.20:59

Det s jo bde lettvint og utrolig godt ut! :)

Ine Camilla

07.03.2013 kl.19:33

Veldig lettvint. Det tar litt tid med marineringen, men det er forsvidt veldig lett s lenge man er litt tlmodig! Hehe =)

Ine Camilla

07.03.2013 kl.19:34

Om man har drlig tid kan man godt marinere det en halvtime bare, men synes smaken blir mye mye bedre om kjttet fr trekke lenge i marinaden! =)

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente p 22 r som bor i Larvik med min samboer og vre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits