Ovnsbakt kyllingfilet med mozzarella og tomatskiver.


Dette er helt utrolig godt, og kyllingen blir veldig saftig av å ha den i ovnen. Marinaden lager du selv på en, to, tre. Veldig enkelt. Om du bruker frosne kyllingfileter kan du gjerne la de tine i en plastikkpose med marinade. Om du bruker ferske fileter vil jeg likevel anbefale å ha de i en pose med marinade. Du trenger ikke å bruke så mye olje som når du har dem i en bolle, og det er lettere å få oljen til å komme til overalt på filetene. Gni dem gjerne litt rundt i posen mens de marinderes, for å fordele marinaden mer likt. Som tilbehør har jeg kokt opp pennepasta, og laget en enkel salat av tomat, salatblad, agurk og avokado.

Du trenger:

4 kyllingfileter

1 tomat

1 ss Basilikum

1 ts Timian

1 hvitløksbåt 

Mozzarellaost (skivet eller raspet)

Salt

Pepper

Olje 

Fremgangsmåte: Ha olivenolje i en liten skål (ca. 1 dl).  Ha basilikum, timian oppi sammen med en grovhakket hvitløksbåt og 1/2 ts pepper. Bland godt sammen med en gaffel. Hell litt av marinaden i en plastikkpose og ha i en kyllingfilet som du gnir inn i marinaden. Ha oppi en til og gjenta. Leg de to resterende kyllingfiletene øverst i posen og hell resten av marinaden over. Gni alt godt inn, og la de trekke i hvertfall en time. Gjerne lengre. Legg de ferdigmarinerte kyllingfiletene i en ildfast form eller langpanne, og strø over ost. Legg tomatskiver etter ønsket størrelse over. Vanlige tomater kan byttes ut med cherrytomater eller soltørkede tomater som har ligget i olje. Hvis du steker de på en langpanne vil jeg anbefale å bruke bakepapir under siden det blir endel gris rundt filetene. Dryss litt basilikum og timian over tomatene igjen. Om du vil kan du også bruke vårløk eller purre. Ha inn i forvarmet ovn på 200c grader i 15-25 minutter - avhengig av størrelse på filetene. Passer veldig godt å serveres på pasta, men kan også serveres til lunch på landbrød.

Ingen kommentarer

CoT

19.02.2013 kl.16:44

Det såg godt ut:)

Ine Camilla

19.02.2013 kl.16:52

Veldig godt, og veldig enkelt å lage. Lett å få til nystekt brød til frokost uten store anstrengelser! ; )

Tonje Sofie

19.02.2013 kl.17:27

Det så utrolig godt ut! Kanskje jeg skal prøve ut dette til middag i morgen :-)

Karianne

19.02.2013 kl.20:59

Det så jo både lettvint og utrolig godt ut! :)

Ine Camilla

07.03.2013 kl.19:33

Veldig lettvint. Det tar litt tid med marineringen, men det er forsåvidt veldig lett så lenge man er litt tålmodig! Hehe =)

Ine Camilla

07.03.2013 kl.19:34

Om man har dårlig tid kan man godt marinere det en halvtime bare, men synes smaken blir mye mye bedre om kjøttet får trekke lenge i marinaden! =)

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits