Sunt og enkelt: Wok med kylling og ris

Wok er veldig raskt og enkelt å lage i en stressende hverdag. Det fine er at du kan egentlig bruke akkurat de grønnsakene som passer deg, så det gir mye variasjon. Du kan bruke pølsebiter, kylling, biffstrimler. Bare fantasien setter grenser. Du kan og variere med ris og nudler som tilbehør. Det tar heller ikke lange tida å steke (5-10 minutter). Selv foretrekker jeg å bruke friske grønnsaker, men det er ingenting i veien for å bruke en pose med ferdigblanda wokgrønnsaker fra frysedisken. Fordelen med å bruke ferske grønnsaker er at de bare skal stekes lett, så du beholder mye av næringsstoffene. Både sunt OG enkelt. Hva mer kan man ønske seg?  : )

Det eneste en bør tenke på er at man skal ha i de harde grønnsakene først. Deretter har du trinnvis i de grønnsakene som tar lengst tid å steke. Om du bruker rått kylling/biffkjøtt bør dette stekes aller først til det får en lys skorpe. Mens om du bruker pølsebiter kan du ha disse i litt senere siden de tar kortere tid å steke. Under kommer instruksjonsbilder. Jeg har selvsagt skrevet de tingene jeg har brukt under bildene, men varier med de tingene du selv har lyst på. Gjør degselv en tjeneste og skrell og kutt opp alt på forhånd. Varm pannen på høy varme (på min ovn passer 4 på stekeplata perfekt) og ha i litt olje. Stek først kyllingbitene til du får en lys og fin stekeskorpe. Ha gjerne i bittelitt krydder og salt og bland inn i kyllingen. Deretter har du i brokkoli og gulrøtter, som tar lengst tid å steke. Når dette har fått stekt seg littegranne har du i søt paprika, champigjong og sukkererter. Husk å rør det ofte rundt med stekespaden så det ikke svir seg. Etter dette har jeg i de tingene som ikke tar så lang tid å steke, som stangselleri, vårløk og en hermetisk blanding av bønnespirer, vannkastanjer, chili og bambusskudd. Ha i ferdigkokt ris. Deretter krydrer du med koriander, havsalt, pepper, chili, hvitløkpulver og ingefær. Stek litt til risen og grønnsakene er ferdige og varme nok. Legg på en tallerken og strø over sesamfrø og litt koriander. Det smaker veldig godt med soyasaus for de som liker det!  ; )

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits