Å steke perfekt biff.

Mange sliter litt med å få biffen ordentlig mør og god. Dette er egentlig ikke så vanskelig. Men noe av det viktigste er å ha godt kjøtt. Om kjøttet ikke er noe særlig, så blir antagelig ikke resultatet det heller. Man bør og tenke på hvordan kjøtt man bruker. Indrefilet blir mye mørere, mens entrecôten har mye fett som gir mere smak. På bildet har jeg brukt indrefilet jeg har skjært opp i passe stykker selv.

 



 

 

Men her har du altså noen få huskeregler til du skal steke biff:

  1. Hvis du skjærer opp kjøttet selv så prøv å følge fibrene.
  2. Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Bruk mye smør, og brun det til det har blitt nøttebrunt.
  3.  Stek biffen 30 sekunder på hver side for å brune kantene. Det vil begynne å piple litt blod ut.
  4. Strø over salt og pepper (helst havsalt og nykvernet pepper), og trykk det forsiktig inn. Snu biffen og gjenta på andre siden.
  5. Stek biffen i 2 minutter på hver side.
  6. La biffen hvile minst like lenge som den har stekt. Om du har laget flere kan du legge dem i en ildfast form og dekke overflaten med sølvpapir.

Lykke til!  : )

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits