Marokkanske kjøttboller i tomatsaus med stekt ris.

Idag ble det marokkanske kjøttboller i tomatsaus med stekt ris til middag. Jeg bruker kyllingkjøttdeig, men du kan også bruke kjøttdeig av svin eller okse (selv spiser jeg ikke svin). Selv synes jeg denne retten smaker helt utsøkt!

 



 

 

Du trenger: 


Til kjøttboller 

  • 400g kyllingkjøttdeig
  • 25g knust kavring
  • 1 stor hvitløksbåt
  • 1 egg
  •  1ts koriander
  • 1ts gurkemeie
  • 1/2ts cumin
  • 1/2ts muskatnøtt
  • 1/2ts ingefær
  • 1/2ts kanel
  • 1/2ts salt
  • 1/2ts pepper
  • 1/4ts chili
  • Olje til steking

Til tomatsaus

  • 1 løk i skiver
  • 2 store hvitløk
  • Olje til steking
  • 1/2ts gurkemeie 
  • 1/2ts kanel
  • 1/2ts cumin
  • 2-3 gulrøtter i skiver
  • 2 1/2dl kraft/buljong (av samme slag som kjøttdeigen eller grønnsaksbuljong)
  • 1 opphakket tomat (tilsvarer ca. 1dl - pass på å få med saften)
  • 1ss tomatpurè
  • 1/2 stangselleri i skiver
  • 1/2 pose spinat

Til risen

  • Ønsket mengde ris
  • 1 egg
  • litt cumin
  • Olje til steking
  • Salt til koking

 

Slik gjør du:


Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene. Kna det med hendene til

du har en fast og god "deig" som er lett å forme.

Når du har knadd ingrediensene godt sammen setter du den inn i kjøleskap.

Gjør klar alle ingrediensene til tomatsausen. Stek løken på svak varme i

litt olivenolje i rundt 10 minutter (til den blir myk. Ha i hvitløken, og  stek et

par minutter til. 

Strø gurkemeie, cumin og kanel over løken, og bland inn. Deretter har du

i gulrøtter, stangselleri, kraft/buljong, tomater og tomatpurè i. La dette putre

i gryten rundt en halvtime.

Mens sausen får putre kan du koke opp risen. Den skal kokes uten at den

blir bløt og klissete. Når risen er ferdig varmer du en stekepanne til middels-

sterk varme, og steker risen i olje. Lag en fordypning i midten av risen og

knekk et egg oppi. Strø over littegrann cumin og stek dette inn i risen. 




Varm opp stekepannen til middels varme og stek kjøttbollene i litt olivenolje.

Når du lager de bruker du en skje med litt kaldt vann på (det kan være en ide

å ha litt kaldt vann på håndflaten du bruker til å forme kjøttbollene med også)

og former kjøttbollene med den ene hånda di og skjeen. 




Når sausen har stått i en halvtime kan du smake til med salt og pepper, og

ha i spinaten. Rør forsiktig inn i sausen. La den stå i fem minutter til før den

er ferdig. 

Strø over litt havsalt, koriander og grovhakkede selleriblader. Bon Appétit!  ; )


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ine Camilla

Ine Camilla

22, Larvik

Jeg er en jente på 22 år som bor i Larvik med min samboer og våre to katter. Jeg har en lidenskap for matlaging, og vil skrive en del om det. Er ellers en blid og livsglad jente.

Kategorier

Arkiv

hits